TOP destinacije u blizini Peree.

Kad ste već stigli do Peree, zašto malo ne biste obišli i okolinu. Mi smo ponovo tu, da vas usmerimo, da preporučimo, da pojasnimo. Sipajte gorivo, vežite pojas, slobodno ugasite farove jer ovde zakon to dozvoljava, smestite se udobno i pratite naš auto.
Na prvoj slici je mapa označena brojevima. Krećemo u krug, naravno iz Peree, od 1 ka 8.

1. Naravno, prvo stižemo u Agia Triadu, verovatno najpoznatije letovalište u okolini. Mesto nalik Perei, plaža takođe, doduše u pojedinim delovima nešto šira. I što je najvažnije, nije daleko.    
2. Na putu za gradić Angelochori postoji putokaz za kompleks pod imenom "AngelBay Bungalows". Svratite da pogledate. Vredi. Deluje prilično nestvarno ali je i cena smeštaja takva. 
3. Plaža u već pomenutom gradiću Angelochori je rezervisana za vodene sportove i adrenalin. Ako niste takav tip, slobodno je preskočite. Ili samo svratite                       da vidite gomilu šarenih padobrana i iskusnih surfera na jednom mestu. Vrlo zanimljivo.
4. Nea Michaniona - lučki gradić bez neke posebno lepe plaže ali sa nekoliko dobrih i jeftinih restorančića. Tako da, ako ste u prolazu i ako ste gladni... što da ne?       
5. Na putu za Epanomi nalazi se ova jako lepa plaža. Otvoreno more, lep pesak, a tu je i bar u kome možete iznajmiti suncobran i ležaljke. Svratite, nećete pogrešiti.  
   
6. PLAŽA AKTI RETZIKA (POTAMOS) - Ovo nije preporuka, ovo je domaći zadatak. Morate je posetiti. Ovo je sigurno jedna od 5 najlepših plaža na kojoj smo mi bili u     Grčkoj. Udaljena je 15ak km od Peree (putanja je ucrtana na karti). Od Epanomija samo pratite putokaze za Potamos. Grci je obožavaju! Stoga, izbegavajte vikend. Inače, ona je i jedan od razloga zašto u Perei nema gužve. Solunci, logično, više vole da produže još par kilometara pa da ovde uživaju. Otvoreno more, biserno čista voda, dugačak plićak, najlepši beli pesak. Potpuno nestvarno. Uostalom, slike sve govore. A vi, bez mnogo razmišljanja, proverite UŽIVO! Još je lepše tako.

7. Nea Irakleia - veoma prijatno iznenađenje za nas. Jako simpatično mestašce, sa dušom. I veoma lepom plažom. Zapravo, najlepši je onaj deo između njega i Nea     Kalikratie. Pogledajte slike pa procenite sami. 
8. Nea Kalikratia - malo veći grad, dosta poznatiji, sa dosta restorana i taverni. Ako ste u kraju i ako ste ogladneli, svratite na klopu. Nećete zažaliti.                               
9. Ovo mesto se vidi na sledećoj karti - Sozopoli. Spominjemo ga zato što je veoma zanimljivo zbog svojih kontrasta. Veoma je blizu jednom od najtraženijih grčkih poluostrva u nas, Kasandri, a opet potpuno divlje i skoro pusto. Plaže su neuređene ali lepe, a čak ima i tuševa. Zanimljiv spoj.
10. Stigli smo do kraja i poslednjeg mesta pre Nea Moudanie i već spominjanog poluostrva Kasandre. Flogita. 40ak kilometara od Peree (putanja je ucrtana na karti). Veoma popularno letovalište, u šta smo se i lično uverili. Stoga, izbegavajte vikende, zbog gužvi. Najveća prednost ovoga mesta jeste ogromna količina prirodnog hlada. Plaža je duga i peščana sa malo kamenčića pri ulazu u vodu, tu je i veliko šetalište i dosta restorana. Dakle, Flogita je idealna destinacija za jednodnevni izlet. A onda, brzo kući, u Pereu!

Eto, potrudili smo se da vam približimo u slici i reči, čitav ovaj region. Ipak, one najfinije i najlepše stvari ostavljamo vama da pronađete. Srećno, i vidimo se u Perei.
Powered by WebExpress